dimecres, 3 de març del 2021

 

Ahir vaig estar al municipi de Molló (Ripollés) on ens van presentar la tasca de  L’Agrupació Europea de Cooperació Territorial del Tec i del Ter' agrupades sota el projecte “País d’Art i d’Història.”



Aquest projecte que és vincula a través d’una Agrupació Europea de Cooperació Territorial o AECT, que és un instrument de cooperació establert pel Parlament europeu i el Consell, el juliol de 2006. Amb personalitat jurídica, el seu objectiu és respondre als desafiaments en l'àmbit de la cooperació territorial al si de la Unió Europea, i facilitar i i promoure la cooperació transfronterera, transnacional i interregional entre els seus membres.

Una iniciativa molt interessant que té els orígens l’any 2010 quan els diversos ajuntaments impulsors tant de Catalunya com del sud francès varen obtenir el reconeixement del Ministeri de Cultura Francés.

El projecte un « País d’Art i d’Història, té com a objectius:


·
 Crear una xarxa dels llocs d’interès patrimonial i de rutes d’interpretació pels habitants, pel públic jove i els visitants.



 
·   Contribuir al desenvolupament econòmic d'una zona rural creant una oferta cultural i turística professionalitzada per a tots els municipis i durant tot l'any.




 ·       Sensibilitzar dels habitants i dels professionals  a  llur  medi  ambient  i a  la  qualitat arquitectònica, urbana i paisatgística.

 ·       Presentació del patrimoni i promoció de la qualitat arquitectònic.

 ·       Oferta de visites de qualitat, guiades per personal qualificat adreçada als turistes, visitants i població local.

    

    En l’actualitat agrupa a 31 municipis (24 francesos i 7 municipis catalans) i l’objectiu es implementar-se en més municipis de Catalunya.



Una molt bona iniciativa que necessita el recolçament de les institucions per ajudar-ne en el cofinançament i permetre la generació de riquesa , diversificant i desastacionalitzant el turisme de la zona.

 

Podeu trobar més informació al web www.vallscatalanes.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada