dissabte, 3 d’octubre del 2015

Discurs del grup Independents per la Bisbal-PSC en la sessió de constitució del nou ajuntament 13/06/2015

Bon dia a tothom els que ens acompanyeu en aquesta sala de Plens,
Primer de tot cal felicitar a tots els regidors que avui prenen possessió del càrrec, i donar  la benvinguda als nous regidors i regidores que ho han fet per primera vegada. En uns moments en què la participació política es troba en moments difícils, es just reconèixer la voluntat i la vocació de servei als ciutadans d’aquells que s’incorporen amb il·lusió i amb ganes de preservar el sistema democràtic.
I evidentment cal felicitar al Sr. Sais per haver estat escollit de nou alcalde conseqüència  tant del fet que en les  eleccions el grup d’ERC ha estat la llista més votada a la nostra ciutat, en el que podríem  considerar en primera volta, i per haver obtingut el suport de dues formacions polítiques la CUP i ICV en la votació d’avui, en el que podríem considerar aquesta segona volta.

Per tant el nostre grup estarà aquests propers quatre anys a l’oposició.
La tasca d’oposició és control i fiscalització de les decisions de l’equip de govern i això farem tal  i com vàrem fer des de juny del 2007 a desembre del 2011. La tasca de l’oposició és important perquè, és necessari que hi hagi un contrapunt a les decisions i/o propostes del govern. Cal que hi hagi qui vetlli perquè es respectin les diferents visions de ciutat i de la ciutat.
Esperem, que a diferència d’anteriors legislatures, aquest cop, es vegi a l’oposició com un òrgan necessari de control, i no com un enemic polític al que s’ha d’obviar i ridiculitzar.  Desitgem que el govern entengui que l’oposició representem a ciutadans de la nostra ciutat que tenen diferents punts de vista i inquietuds, tant legítimes com les del govern.  Al cap i a la fi la nostra força representa un 21% dels electors de la nostra ciutat i som la segona força política, però sumats els membres de l’oposició serem un 45 % dels vots i el govern un 50% dels votants.
Però la nostra oposició també serà constructiva com ho va ser l’anterior vegada que la varem exercir. Proposarem accions i mocions, sempre realitzades des de la Bisbal i per la Bisbal,  amb l’objectiu de complementar la tasca del govern i que les mateixes serveixin i tinguin incidència en el dia a dia dels ciutadans.
Vetllarem per que la nostra tasca durant l’anterior legislatura es respecti i complementi, i no hagi estat en va. Hem deixat, de nou, un ajuntament sanejat econòmicament amb superàvit pressupostàri, amb romanent de tresoreria de 1.9 milions d’euros a finals del 2014, i amb un endeutament de menys del 50% molt per sota del límit legal.
Deixem aprovat un nou pla general municipal que ens ha dotat amb molts terrenys per equipaments a punt per executar-se i desenvolupar-se.
Hem deixat signats diferents  convenis urbanístics per desenvolupar immediatament equipaments al sector sud, per desenvolupar el sector centre amb recuperació de la muralla històrica, i terrenys per ubicar el nou tanatori.
Així mateix deixem projectes urbanístics redactats i finançats per la reforma de la  plaça de la sardana, i del  carrer coll vehí, carrer valentí almirall i carrer del raig .
 El Terracotta museu, que ha de ser punt important de promoció turística,econòmica i cultural de la ciutat, a punt per inaugurar.

Un Ajuntament on s’han establert les bases i desenvolupat gran quantitat d’accions socials i  polítiques d’ocupació, i per tant insistirem en que les mateixes tinguin continuïtat i si és possible s’ampliin.

Però també donarem suport, sense cap mínim recança a totes aquelles iniciatives governamentals que millorin la ciutat, sempre ho hem fet i ho continuarem fent, les bones idees i accions per la ciutat no tenen propietaris, tenen beneficiaris.

I per últim, estarem amatents per a què el govern resolgui el tema de la biblioteca i de la gestió del contracte amb SOREA de la millor manera pels interessos de la ciutat.

En relació a la Biblioteca, nosaltres vàrem apostar i continuem apostant per un procés participatiu per que la població decideixi si continuar recorrent o bé acatar la previsible ordre d’enderroc de la biblioteca, i a l’efecte hem deixat ja preparada una eina informàtica que permet votacions unipersonals i secretes i que ha de complementar la participació presencial en qualsevol consulta que es convoqui.

 Respecte el contracte amb Sorea, si la comissió jurídica assessora conclou la nul·litat total o parcial del contracte signat, cal una municipalització del servei d’abastament d’aigua potable i en general de tot el cicle de l’aigua. Però aquest objectiu ja es pot començar a preparar.  Els estudis econòmics ja hi són a l’Ajuntament, la quantia econòmica per recuperar el servei es finançable amb recursos propis o bé amb càrrec a l’endeutament, en definitiva només cal la voluntat del govern.

El grup que encapçalo el conformem 4 representants a l’ajuntament, 21 persones en una llista electoral i prop de 800 ciutadans a les urnes. Provenim d’una tradició democràtica  i som hereus de diversos governs socialistes . El PSC ha estat en gran part responsable del que avui és la nostra ciutat, de les seves virtuts i els seus defectes, perquè hem estat al govern durant 20 dels darrers 25 anys i és en el govern on hem après dels nostres encerts però sobretot dels errors passats.
Però que ningú s’equivoqui. Ens vàrem presentar com una coalició entre ciutadans independents i ,pocs, militants del PSC.  Tots tenim llibertat i criteri individual per afrontar els reptes de ciutat, però més important encara per afrontar els reptes de país.  Els quatre regidors, com no pot ser de cap altra manera, i seguint els principis democràtics, farem tot el possible per a què si, el president Mas convoca eleccions el 27 de setembre, aquestes es desenvolupin amb normalitat, i ens posem a la disposició del que la majoria de catalans decideixin en aquestes eleccions. NO és qüestió de sigles o de partits, és qüestió de democràcia .

Per últim i per acabar permeti’m que tingui unes paraules de record pels tres regidors del nostre grup que avui no prenen possessió del càrrec i que varen treballar plegats en la legislatura que avui tanquem. L’Eva Bassó, l’Albert Pacheco i en Carles Sanjose, que han treballat durant 4 anys de forma incansable per un projecte de ciutat, i que la seva tasca ha deixat empremta en el present i futur de la ciutat. I com a ells, agrair a la gent que m’ha acompanyat en aquesta llista. En un moment on les sigles del PSC , i més a la Bisbal, no passen pel seu millor moment, que 21 persones, la gran majoria independents i sense cap tipus de vinculació prèvia, hagin accedit a fer una coalició amb el PSC, deixant de banda sigles, i treballant per un projecte de ciutat, diu molt de la honradesa i fermesa personal de les mateixes. Per tant, el meu agraïment a tots ells i també als prop de 800 ciutadans que han votat  a un grup de  persones i un projecte que represento i encapçalo, la meva gratitud i admiració i  em comprometo en nom propi i del grup municipal a treballar per la ciutat i en benefici de l’interès general tal i com ho vam fer en un passat, unint esforços per millorar la nostra ciutat i la qualitat de vida dels nostres conciutadans.


Gràcies i bona feina a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada