diumenge, 18 de novembre del 2018

Nota de premsa en relació a la moció per a la creació del Síndic de Greuges / Defensor del Ciutadà.



Nota de premsa que emet el grup municipal Independents per la Bisbal-PSC a l’ajuntament de la Bisbal en relació a la moció que a presentat per ser debatuda al ple de novembre en la que insta al govern municipal  a crear la figura del defensor del ciutadà (síndic de greuges).




El grup municipal Independents per la Bisbal- PSC-CP ha presentat moció per a instar a l’equip de govern a la creació de la figura del Defensor del ciutadà o Síndic de greuges. Aquesta moció haurà de ser debatuda en el proper Ple del mes de novembre.

El Síndic de greuges municipal es recull als articles 48 i 59 del Decret legislatiu 2/2003, del 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. L’estableix com un òrgan institucional independent i objectiu que té com a funcions defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns del municipi, en les seves relacions amb l'Ajuntament i els seus ens dependents, supervisant a aquest efecte l'actuació municipal.

L’exalcalde i portaveu actual del grup municipal Independents per la Bisbal- PSC, impulsor d’aquesta moció manifesta que Creiem que el context actual de desconfiança i desafecció dels ciutadans i ciutadanes cap a la política fa més necessari la millora de les eines de relacionar-se entre lajuntament i la ciutadania, noves formes de relacionar-se que garanteixin una democràcia de qualitat, que afavoreixin la participació ciutadana, i que permetin garantir els drets de la població.”
Creiem fermament que en una població que supera els 10.000 habitants, aquesta és una figura necessària que no només ajudarà als ciutadans davant d’una administració cada vegada més complexa i per tant més distant, sinó també ajudarà a millorar la pròpia administració en la seva presa de decisions, ajudant a que les normes i accions empreses pels governs de la ciutat, tinguin sempre present i com a centre els ciutadans i les ciutadanes de la Bisbal.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada