diumenge, 18 de novembre del 2018

Moció per a la elaboració d'un pla integral pel sector sud de la Bisbal



Nota de premsa que emet el grup municipal Independents per la Bisbal-PSC a l’ajuntament de la Bisbal en relació a la moció que a presentat per ser debatuda al ple de novembre en la que insta al govern a elaborar un pla integral del sector sud de la Bisbal.


El grup municipal Independents per la Bisbal- PSC-CP ha presentat moció per a instar a l’equip de govern a l’elaboració i l’aprovació d’un pla integral del sector sud que englobi diferents  àmbits com l’urbanisme   i  habitatge,   educació, salut,  medi ambient  o economia  i  treball,  entre d'altres.

El sector sud de la Bisbal prop del final de la trama urbana, a finals dels anys 70 va tenir un gran creixement urbanístic on moltes famílies d’origen d’arreu del país, varen establir el seu habitatge en grans blocs de pisos construïts per cooperatives que comptaven amb jardins i espais comuns. Són els pisos de la Pau, Talaia , Sant Francesc  i Mas quinto.

Amb el pas del temps aquestes zones comunes que eren privatives dels citats immobles s’han anat degradant per manca de manteniment. La tipologia dels propietaris, gent de classe humil i treballadora, l’incivisme d’uns pocs i l’alt cost de manteniment ha fet que l’estat de l’espai es degradés.

El portaveu del grup municipal d’independents per la Bisbal- PSC, i exalcalde, Òscar Aparicio explica que “ en els darrers anys i a conseqüència que el pla de barris es va pensar exclusivament pel nucli antic, la majoria d’inversions de la ciutat han obviat el sector sud de la ciutat. A banda del pla de barris, el sector nord ha tingut la inversió en equipaments i serveis (com equipaments esportius i culturals com la biblioteca o el canvi de tota la xarxa d’abastament d’aigua), però el barri del sector sud no ha tingut cap inversió destacable ni en urbanisme ni en serveis. Aquest fet ha provocat un degradament d’un barri tradicionalment obrer i humil que concentra bona part de la població, i on la crisi ha tingut major impacte”.

"Amb l'aprovació la legislatura anterior del Pla d'urbanisme de la ciutat es varen posar les bases per millorar el barri. Es va trobar la solució per a què l'Ajuntament pogues expropiar i arranjar els jardins comunitaris dels edificis, es varen habilitar tres grans zones d'equipament públic, amb els convenis urbanístics ja signats. Però aquestes són mesures urbanístiques, importants però insuficients".

 “ He viscut bona part de la meva vida al sector sud de la ciutat, i conec molt bé les mancances d’aquest barri. Per això proposem al govern municipal una mesura que entenem de justícia, i d’equilibri territorial, l’elaboració d’un pla integral del sector sud, que previ una acurada diagnosi de la situació social, d’ensenyament, econòmica, d’habitatge, serveis i urbanística del sector, permeti l’aprovació d’un pla integral que serveixi per a la transformació d’aquest sector de la ciutat i l’equipari a la resta de barris del municipi”. L’Ajuntament ha de ser proactiu i vetllar per l’equilibri social i territorial de tota la ciutat. Conec de primera mà les experiències que ha fet la ciutat de Girona, amb el pla integral del sector sud i el pla social de les Pedreres i crec que hem de emmirallar-nos en aquestes experiències i aportar-les al nostra municipi. “




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada