diumenge, 18 de novembre del 2018

Nota de premsa en relació a la municipalització del servei d'aigua


En el passat Ple municipal el Grup Independents per la Bisbal- PSC-CP va presentar una moció per a l’adhesió de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà com a membre a l’Associació de municipis i Entitats per l’Aigua Pública.

La moció es va aprobar per 16 vots a favor del grup municipal proposant de la moció Independents per la Bisbal-PSC amb 4 vots i els grups ERC (5), Compromis per la Bisbal (3) CUP(3) i ICV-EUIA(1) i l’únic vot en contra del grup de CiU. 

El portaveu del grup municipal Indepentdents per la Bisbal-PSC i exalcalde Òscar Aparicio va manifestar en la  defensa del a moció que esperaba que la incorporación en aquesta entitat fos


Segons paraules del portaveu del Grup, l’exalcalde Òscar Aparicio “La Corporació disposa de tres informes en el s que s’analitza la possibilitat de municipalitzar el servei d’abastament d’aigua i clavegueram en el municipi de la Bisbal, i tots tre concluen la viabilitat d’una gestió pública de l’aigua en la nostra ciutat”.

“la gestió pública de l'aigua  és el model de gestió més eficaç i el que garenteix que els beneficis que generi retornin a la societat per millorar el servei públic, així com la qualitat de l'aigua retornada al medi ambient . Per això creiem que l’Ajuntament, i en aquest sentit poden comptar amb el vot favorable dels nostres quatre regidors  ha de fer passes per municipalitzar el servei, tal i com han fet anteriorment altres municipis“.


En l’anterior legislatura el govern format per PSC i CiU varen impulsar la nul·litat de la pròrroga de l’acord que havia signat l’actual alcalde Sr. Sais amb la compañía Sorea el juliol del 2010. Aquesta nul·litat ha estat avalada pels informes de la Comissió jurídica Assessora i declarada pel propi consistori.



“No entenem, continua Aparicio, la manca de voluntat de l’equip de govern de solucionar un servei que a banda de ser esencial pels ciutadans, l’està gestionant de forma irregular la companyia Sorea des de fa més d’un any, després que le propi Govern municipal deixés caducar l’expedient. Cal una aposta valenta i ferma per municipalitzar un servei esencial i que en l’actualitat s’està prestant no ja irregularment, sino amb benefici per la mercantil i sense cap contraprestació pel nostra municipi.”










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada