divendres, 2 de novembre del 2018

Ple d’octubre (1). Transcorregut el 80% de legislatura sense fer res en matèria d’urbanisme.



Us fem un petit resum del Ple del mes d’octubre de l’Ajuntament de la Bisbal. En els propers dies anirem explicant amb major profunditat cadascun dels 5 punts que tractarem.
1)    Preguntes mes anterior
2)    Aprovació Pla d’acció social de la Bisbal d’Empordà
3)    Aprovació inicial ordenances fiscals 2019
4)    Preguntes per escrit pel proper Ple

Avui iniciarem amb les preguntes del Ple anterior que l’equip de govern ens va contestar per escrit i ens va entregar minuts abans d’entrar al plenari.

El mes de setembre havíem preguntat per la municipalització del tanatori. En la legislatura anterior vàrem aprovar el pla general d’urbanisme que reservava terrenys per la construcció d’un futur tanatori al costat del cementiri actual. Per aquest motiu fa uns mesos vàrem demanar al govern que realitzés un estudi que valores el cost efectiu del servei per així poder decidir si aquest servei es podria prestar de forma directe com han començat a fer alguns municipis, o bé realitzar-ne una licitació que ja havíem estudiat en la legislatura passada.
La sorpresa negativa ha estat que l’equip de govern ens ha contestat que té altres prioritats que no pas estudiar la municipalització d’aquest servei. Un cop haver vist el que ha passat amb el servei d’abastament d’aigua, porten gairebé 4 anys retardant la decisió, no sorprèn aquesta contesta, però si que un govern suposadament d’esquerres no vulgui ni tant sols estudiar la viabilitat de la municipalització del servei. Tampoc no entenem el fet que si tenen tant clar que no cal ni estudiar aquesta possibilitat, no hagin aprofitat aquests anys per licitar el servei a llarg termini, amb l’obligació de l’adjudicatari de construir un tanatori nou. La legislatura passada vàrem estudiar aquesta possibilitat, i fer els primers contactes amb empreses que estaven interessades, i vam visitar alguns municipis que havien fet aquest tipus de licitació (Llagostera)

Una altre pregunta era en relació als convenis urbanístics que vàrem signar els anys 2014 i 2015 en el moment de la redacció del Pla general d’urbanisme. Tot i que han passat 4 anys encara no s’han desenvolupat la majoria. Principalment ens referíem al conveni dels terrenys de sota el convent. Hi havia un conveni en què la propietat cedia gratuïtament prop de 10.000 metres quadrats a l’Ajuntament per que aquests el destines a equipaments públics. El govern ens va contestar que tot just havien contactat amb la representació de la propietat per aconseguir la cessió d’aquests terrenys. Val més tard que mai, diuen.

La tercera pregunta, com veieu el ple passat varen ser molt urbanístiques, varen ser en relació a diferents planejaments derivats que no s’han fet. Concretament els hi vàrem preguntar pel pla d’accessibilitat , el pla de protecció d’elements patrimonials i el pla d’usos del nucli antic.

Respecte el pla d’accessibilitat ens varen dir que es realitzarà l’any 2019. Del pla de protecció d’elements patrimonials ni tant sols han contestat, hem d’entendre que no tenen data per realitzar-lo, i del pla d’usos del nucli antic (que hauria de regular no només les activitats comercials, sinó també les lúdiques i culturals i preservar el patrimoni) ens varen dir que no volen fer-ho per entendre que el pla general és instrument suficient.

En fi, que en urbanisme, han passat gairebé el 80% de la legislatura i no han fet gairebé res, i això que els hi vàrem deixar un pla general nou per desenvolupar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada